چرخه اعتیاد - ترک مواد مخدر در کرج - سم زدایی -روان درمانی - کلینیک تخصصی ترک اعتیاد - تماس: 02632242647 - 09353242647

در این مطلب از سایت کلینیک ترک اعتیاد اکسیر پاکی تصمیم داریم برای شما چرخه اعتیاد را توضیح دهیم. جهت هرگونه مشاوره درباره ترک اعتیاد و درمان اعتیاد به روش سم زدایی و روان درمانی و ترک مواد مخدر در کرج و تهران میتوانید با کارشناسان کلینیک تخصصی ترک اعتیاد تماس بگیرید

اعتیاد چیست؟

اعتیاد طبق تعریف موسسه ملی سوءمصرف مواد مخدر (NIDA) یک اختلال مغزی مزمن و عودکننده است که با جستجوی اجباری مواد مخدر و استفاده از آن علیرغم پیامدهای نامطلوب مشخص میشود.

مزمن:

بیماری که برای زمان زیادی ادامه دارد. اعتیاد به بیماری مانند آسم یا دیابت نزدیکتر است که همیشه باید مدیریت شود. مثل سرماخوردگی یا حشره معده نیست و فقط بعد از چند روز از بین نمی رود.

عود کننده:

بیماری که پس از دوره های بهبود عود می کند. پس از بهبودی فرد ممکن است اعتیاد دوباره عود کند.

اختلال مغزی:

بیماری که به طور خاص بر مغز تأثیر می گذارد و باعث تغییر مغز می شود. مغز افراد معتاد با مغز افراد سالم متفاوت است.

اعتیاد فقط یک عادت بد نیست، بلکه تغییری در مغز است که بر قضاوت و اراده طبیعی غلبه می کند. فردی که معتاد است، مواد مخدر یا الکل را به جای شغل، خانواده و حتی غرایز اولیه بقای خود انتخاب می کند.

(نکته- فردی بیش از مواد مخدر و الکل می تواند به چیزهای دیگری مانند غذا یا قمار اعتیاد داشته باشد. در این مقاله اعتیاد فقط به اعتیاد به مواد اطلاق می شود.)

چرخه اعتیاد

برای درک آنچه در مغز اتفاق می افتد، باید اعتیاد را به چرخه ای از سه مرحله تقسیم کنیم که بر سه ناحیه خاص از مغز تأثیر می گذارد. این به ما کمک می کند تا اقدامات اجباری و تکانشی یک فرد مبتلا به اختلال مصرف مواد را درک کنیم. این سه مرحله عبارتند از پرخوری / مسمومیت، کناره گیری / عاطفه منفی، مشغولیت / پیش بینی.

مرحله پرخوری و مسمومیت

وقتی فردی از مواد مخدر یا الکل استفاده می کند، ناحیه ای از مغز به نام عقده های پایه یا سیستم پاداش را فعال می کند. این سیستم پاداش باعث آزاد شدن سریع و شدید دوپامین می شود، یک انتقال دهنده عصبی که اثرات مثبتی ایجاد می کند. آزاد شدن سریع دوپامین باعث می شود مصرف کنندگان در هنگام مصرف دارو تجربه کنند و تعادل شیمیایی مغز را تغییر می دهد که بر مناطقی مانند تنظیم خلق و خو، حساسیت به استرس و تصمیم گیری صحیح تأثیر می گذارد.

مرحله کناره گیری و تاثیر منفی

استفاده مزمن از یک ماده منجر به اصلاح سیستم پاداش می شود که با کاهش مقدار دوپامین تولید شده به طور طبیعی در مغز، تعادل مواد شیمیایی پاداش آزاد شده را اصلاح می کند. این کاهش دوپامین تولید شده به طور طبیعی منجر به سنگ بنای اعتیاد می‌شود، زیرا کسانی که از این ماده استفاده کرده‌اند به مقدار بیشتری نیاز دارند تا دوباره احساس کنند و سایر فعالیت‌ها سود کمتری دارند.

از آنجایی که دوپامین طبیعی کمتری تولید می‌شود، مواد مخدر برای عملکرد طبیعی فرد معتاد مورد نیاز است. این مرحله دوم اعتیاد – ترک / عاطفه منفی را فعال می کند. هنگامی که آستانه احساس پاداش در زمانی که دارو نمی تواند به دست آید، جابجا شود، ترک اتفاق می افتد. دوپامین چیزی بیش از یک “ماده شیمیایی لذت بخش” است و باعث تغییر بسیاری از مواد شیمیایی دیگر در سطح مغز می شود.

بخش هایی از مغز تحت تاثیر دوپامین

به دلیل این تغییرات، بسیاری از قسمت‌های مغز و سیستم عصبی به طور کلی تحت تأثیر قرار می‌گیرند، به همین دلیل است که اثرات ترک هم روانی و هم جسمی است.

این تأثیر منفی شدید عاطفی و جسمی است که فرد معتاد را وادار می‌کند که به جستجوی مواد مخدر ادامه دهد تا از اثرات منفی ترک دوری کند و رفتارهای اجباری برای جستجوی مواد اعتیادآور را بیشتر تقویت کند.

مشغله و انتظار

اثرات ناشی از تغییرات در سطوح شیمیایی مغز و اثرات منحصر به فرد مواد اعتیاد آور، مرحله سوم را برای دل مشغولی/پیش بینی قرار می دهد. مصرف کننده مواد میل می کند و حتی پس از یک دوره پرهیز نیز می تواند عود کند. مواد اعتیاد آور تأثیر قدرتمندی بر مغز دارند، جایی که می توانند پاسخ به مدارهای مغز ما را با همراه شدن مواد مخدر با آن تغییر دهند. این به عنوان تقویت شرطی شناخته می شود، جایی که میزان بالای مغزی که مصرف کننده مواد در اثر مصرف به دست می آورد، با رفتارها، افراد و مکان های خاصی مرتبط می شود که منجر به اوج گرفتن می شود.6.

این ارتباط ناحیه تصمیم گیری مغز را تغییر می دهد و فرآیندهای تصمیم گیری سالم را نادیده می گیرد. یک ایده خاص در این مرحله به عنوان “محرک” شناخته می شود. هنگامی که فردی در معرض محیط، شخص یا رفتار دیگری قرار می گیرد که با استفاده از آن مرتبط است، ناحیه عملکرد اجرایی مغز می تواند تصمیمات عادی و سالم را نادیده بگیرد تا دوباره به دنبال دارو باشد تا به بالاترین حد خود برسد.

این تقویت‌های شرطی تنها هر بار که مصرف‌کننده درگیر مصرف مواد مخدر می‌شود، تقویت می‌شود و متوقف کردن مجدد خود از مصرف دارو برای این تغییر در مغز دشوارتر می‌شود. این چرخه دوباره شروع می‌شود، زیرا فرد پس از آن درگیر مصرف مواد مخدر می‌شود، مرحله پرخوری/مسمومیت را شروع می‌کند، سپس ترک را تجربه می‌کند، سپس برای رسیدن به اوج دوباره هوس مواد مخدر می‌کند. این چرخه ها به یکدیگر تغذیه می کنند و خروج از چرخه معیوب اعتیاد را غیرممکن به نظر می رسد.

چرا این مهم است؟

با درک بهتر علم پشت اعتیاد، می‌توانیم فرآیند درک اعتیاد و چگونگی تأثیر آن بر افراد را آغاز کنیم. این به ما کمک می‌کند گزینه‌های درمانی جدید و فعلی را پیدا کنیم، توسعه دهیم و درک کنیم و به جمعیت آسیب‌دیده کمک کنیم تا درمان را دریافت کنند. اعتیاد یک بیماری پیچیده است و برای کمک به افراد مبتلا، باید به یک پایگاه دانش قوی در مورد آنچه در برابر آن قرار داریم مجهز شویم.

بیشتر بخوانید: ترک مواد مخدر

کلینیک تخصصی ترک اعتیاد و درمان اعتیاد به روش سم زدایی و روان درمانی و ترک مواد مخدر در کرج و تهران

کلینیک تخصصی ترک اعتیاد اکسیر پاکی و درمان و ترک اعتیاد در کرج و تهران زیر نظر مستقیم پزشک متخصص و با روش های کاملا علمی مطابق با سم زدایی و روان درمانی وسوسه میباشد و همچنین دارای روش درمانی اختصاصی ویژه ی هر بیمار با بیش از 25 سال سابقه درخشان فعالیت در استان البرز میباشد

و مفتخر است که با تکیه بر روش های کاملا علمی و بدون کمترین احساس درد و خماری و تنها ظرف 3 روز تا یک هفته، اقدام به ترک انواع مخدر و داروهای اعتیاد آور می نماید. جهت هرگونه مشاوره درباره ترک اعتیاد و درمان اعتیاد به روش سم زدایی و روان درمانی و ترک مواد مخدر در کرج و تهران میتوانید با کارشناسان مرکز ترک اعتیاد اکسیر پاکی تماس بگیرید

شماره تماس کلینیک ترک اعتیاد و مواد مخدر در کرج : 02632242647

شماره همراه : 09353242647

آدرس کلینیک تخصصی ترک اعتیاد ترک اکسیر پاکی : کرج.خیابان مظاهری به سمت میدان شهدا, جنب قنادی گلستان , نبش کوچه احمدی –

ترک مواد مخدر  و سم زدایی در تهران  – روان درمانی – روان درمانی در کرج – کلینیک ترک مواد مخدر 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *