اعتیاد به سیگار

در این مطلب از سایت کلینیک ترک اعتیاد اکسیر پاکی تصمیم داریم برای شما اعتیاد به سیگار را توضیح دهیم. جهت هرگونه مشاوره درباره ترک اعتیاد و درمان اعتیاد به روش سم زدایی و روان درمانی و ترک مواد مخدر در کرج و تهران میتوانید با کارشناسان کلینیک تخصصی ترک اعتیاد تماس بگیرید.

اعتیاد به سیگار

سیگار کشیدن از دو جهت اعتیادآور است:

  1. اعتیاد به نیکوتین: نیکوتین ماده اعتیادآور موجود در محصولات تنباکو است و باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در مغز می شود که منجر به احساس سرخوشی می شود. با گذشت زمان، بدن سازگار می شود و برای دریافت همان اثر به نیکوتین بیشتری نیاز دارد و باعث اعتیاد می شود.
  2. ارتباط با عادات: سیگار کشیدن به بخشی از سبک زندگی افراد تبدیل می‌شود که با انواع خاصی از موقعیت‌ها یا نشانه‌ها (مانند اتمام یک وعده غذایی یا استراحت از کار) مرتبط است. این نشانه ها می توانند هوس سیگار را تحریک کنند.

علائم ترک نیکوتین چیست؟

ترک نیکوتین معمولاً چند ساعت پس از آخرین سیگار شروع می شود و 2 تا 3 روز بعد به اوج خود می رسد. به‌تدریج طی چند هفته بهبود می‌یابد، و عمدتاً یک ماه بعد از بین می‌رود.

نشانه های ترک نیکوتین قادر است شامل موردهای زیر باشد:

  • میل یا میل به سیگار کشیدن
  • احساس تحریک پذیری، بی حوصلگی، بی قراری و عصبانیت
  • داشتن مشکل در خواب
  • مشکل در تمرکز
  • احساس گرسنگی یا افزایش وزن

اگر با نشانه‌ای که سیگار کشیدن را به شما یادآوری می‌کند تحریک می‌شوید، حتی مدت‌ها پس از خروج علائم فیزیکی ترک از بدن، همچنان می‌توانید هوس شدید سیگار داشته باشید.

بیشتر بخوانید: اثرات الکل بر روی سلامتی

ترک نیکوتین

قطع یا ترک سیگار می تواند سخت باشد و ممکن است باعث برخی علائم ترک نیکوتین شود. ممکن است شروع به احساس بی قراری، عصبانیت یا غمگینی کنید و در تمرکز یا خوابیدن مشکل داشته باشید.

 این واکنش بدن شما به سطوح پایین نیکوتین است که ممکن است به شما میل شدیدی برای سیگار کشیدن بدهد. ترک نیکوتین خطرناک نیست و تا زمانی که سیگار نکشید علائم به مرور زمان بهبود می یابند.

برای کمک به ترک موارد زیر را انجام دهید:

تاخیر انداختن

سعی کنید تا زمانی که می توانید سیگار کشیدن را به تعویق بیندازید. یک تایمر برای پنج دقیقه تنظیم کنید. اگر هنوز هم احساس می کنید، سعی کنید سیگار کشیدن را برای پنج دقیقه دیگر به تعویق بیندازید. به یاد داشته باشید، ولع می گذرد.

حواس پرتی

کاری را انجام بدهید که احتیاج به تمرکز در آن هست. به عنوان مثال، یک بازی انجام دهید، اینترنت را مرور کنید، پیامک ارسال کنید و/یا با یک دوست تماس بگیرید، به سرگرمی بپردازید یا پروژه ای را شروع کنید.

تنفس عمیق

تنفس آرام را تمرین کنید. چشمان خود را ببندید و با تنفس از طریق بینی شروع کنید و شکم خود را (به جای قفسه سینه) باز کنید و سپس به آرامی از طریق دهان بازدم کنید.

آب بنوشید

سعی کنید دستان خود را مشغول نگه دارید. یک لیوان آب سرد بنوشید تا احساس در دهانتان تغییر کند.

بحث و گفتگو

در مورد احساس خود با کسی صحبت کنید، مانند یک دوست یا مربی. بحث در مورد اینکه چه احساسی دارید می تواند به شما در درک تمایلات و مدیریت هوس کمک کند. همچنین می توانید مدتی را برای بازتاب خود اختصاص دهید. به این فکر کنید که چه چیزی باعث ایجاد احساس نیاز به سیگار می شود و چگونه می توانید با این وضعیت در آینده کنار بیایید.

موفق ترین راه های ترک سیگار

از هر 10 سیگاری فعلی هفت نفر می خواهند سیگار را ترک کنند و ای کاش سیگار نمی کشیدند.

ما می دانیم که بیش از نیمی از افرادی که سیگار می کشند می گویند سال گذشته سعی در ترک سیگار داشته اند و حداقل 24 ساعت بدون سیگار گذرانده اند. تلاش‌های زیادی برای ترک سیگار انجام می‌شود، اما بسیاری از آنها در درازمدت موفق نیستند.

خوشبختانه راه حل های زیادی وجود دارد که می تواند به افراد در ترک سیگار کمک کند. افراد اگر از چند رویکرد استفاده کنند موفق ترند.

تنها 7 درصد از افراد ترک سیگار را به مدت یک سال موفق ادامه می دهند. پزشک ها و متخصصان توصیه می کنند که اگر از یک دارو استفاده کنید، اگر از حمایت رفتاری استفاده کنید و از قبل آماده شوید، موفق تر خواهید بود.

بیشتر بخوانید: مشاوره ترک اعتیاد

درمان دارویی برای ترک سیگار

3 نوع دارو وجود دارد که توسط FDA برای ترک سیگار تایید شده است.

  1. جایگزین نیکوتین : داروهای جایگزین نیکوتین شامل چسب، آدامس، قرص‌های پاستیل، اسپری بینی و استنشاقی است. آنها بدون نسخه یا با نسخه در دسترس هستند (گاهی اوقات تحت پوشش بیمه سلامت). هر کدام به خودی خود موثر هستند، اما ترکیب پچ و آدامس یا قرص قرص به افراد بیشتری نسبت به استفاده از تنها یکی از این محصولات کمک می کند تا ترک کنند.
  2. بوپروپریون : یک داروی ضد افسردگی که به افراد در ترک سیگار نیز کمک می کند.
  3. وارنیکلین : دارویی که بر روی گیرنده های نیکوتین در مغز کار می کند تا علائم ترک و احساس پاداشی را که یک سیگار ایجاد می کند کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: تاثیر مواد بر خانواده

رفتار درمانی و حمایت اجتماعی برای ترک سیگار

رفتار درمانی و حمایت اجتماعی می تواند به ترک عادت هایی که ترک سیگار را بسیار سخت می کند، کمک کند.

ایجاد تغییرات در سبک زندگی نیز می تواند به تغییر عادات شما کمک کند:

  • وسوسه را کنار بگذارید و سیگار و زیرسیگاری را از خانه خود دور کنید.
  • از قرار گرفتن در کنار افرادی که سیگار می کشند یا سایر محرک هایی که ممکن است باعث ایجاد ولع شوند، خودداری کنید.
  • از اعضای خانواده، دوستان یا افراد سیگاری سابق حمایت و تشویق کنید.
  • با فعال ماندن، ورزش کردن و ایجاد روال های جدید حواس خود را پرت کنید.

بیشتر بخوانید: فواید ترک الکل

کلینیک تخصصی ترک اعتیاد و درمان اعتیاد به روش سم زدایی در تهران و روان درمانی در تهران و ترک مواد مخدر در کرج و تهران – روان درمانی در تهران , کلینیک ترک مواد مخدر

کلینیک تخصصی ترک اعتیاد اکسیر پاکی و درمان و ترک اعتیاد در کرج و تهران زیر نظر مستقیم پزشک متخصص و با روش های کاملا علمی مطابق با سم زدایی و روان درمانی وسوسه میباشد و همچنین دارای روش درمانی اختصاصی ویژه ی هر بیمار با بیش از 25 سال سابقه درخشان فعالیت در استان البرز میباشد

و مفتخر است که با تکیه بر روش های کاملا علمی و بدون کمترین احساس درد و خماری و تنها ظرف 3 روز تا یک هفته، اقدام به ترک انواع مخدر و داروهای اعتیاد آور می نماید. جهت هرگونه مشاوره درباره ترک اعتیاد و درمان اعتیاد به روش سم زدایی و روان درمانی و ترک مواد مخدر در کرج و تهران میتوانید با کارشناسان مرکز ترک اعتیاد اکسیر پاکی تماس بگیرید

شماره تماس کلینیک ترک اعتیاد و مواد مخدر در کرج : 02632242647

شماره همراه : 09353242647

آدرس کلینیک تخصصی ترک اعتیاد ترک اکسیر پاکی : کرج.خیابان مظاهری به سمت میدان شهدا, جنب قنادی گلستان , نبش کوچه احمدی –

ترک مواد مخدر در کرج  و سم زدایی در کرج – روان درمانی – روان درمانی در کرج – کلینیک ترک مواد مخدر 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *