اثرات فارماکولوژیک فنتانیل - روان درمانی در تهران - کلینیک ترک مواد مخدر - ترک اعتیاد - درمان اعتیاد - شماره تماس : 09353242647 - 02632242647

در این مطلب از سایت کلینیک ترک اعتیاد اکسیر پاکی تصمیم داریم برای شما اثرات فارماکولوژیک فنتانیل را توضیح دهیم. جهت هرگونه مشاوره درباره ترک اعتیاد و درمان اعتیاد به روش سم زدایی و روان درمانی و ترک مواد مخدر در کرج و تهران میتوانید با کارشناسان کلینیک تخصصی ترک اعتیاد تماس بگیرید.

اثرات فارماکولوژیک فنتانیل

مانند سایر مواد افیونی، فنتانیل به گیرنده های اپیوئیدی در مغز و سیستم عصبی مرکزی متصل می شود. به طور خاص، به گیرنده مو (μ) (MOR)، و همچنین گیرنده های شبه افیونی دلتا (DOR) و کاپا (KOR). این فرآیند مهار آزاد شدن انتقال دهنده های عصبی درد (مربوط به احساس درد) را آغاز می کند. این مهار درک درد را در فرد مبتلا تغییر می‌دهد و باعث ایجاد اثرات مسکن می‌شود.

مکانیسم‌های دقیقی که مواد افیونی از طریق آن اثرات سرخوشی ایجاد می‌کنند کمتر شناخته شده است. به طور کلی تصور می شود که آنها سیستم های دوپامینرژیک (تولید کننده دوپامین) را در مغز فعال می کنند و باعث سیل دوپامین می شوند. باعث ایجاد احساس رفاه و لذت شدید می شود.

فرمول شیمیایی

فنتانیل دارای فرمول شیمیایی C22H28N2O است.

بیشتر بخوانید: بهترین و سریع ترین روش ترک اعتیاد

اعتیاد به فنتانیل و چگونگی ایجاد آن

اثرات فارماکولوژیک فنتانیل - روان درمانی در تهران - کلینیک ترک مواد مخدر - ترک اعتیاد - درمان اعتیاد - شماره تماس : 09353242647 - 02632242647

اعتیاد اساساً یک اختلال در سیستم پاداش مغز است. درگیر شدن مکرر در رفتارهای پاداش دهنده، مانند مصرف فنتانیل و تجربه اثرات آن، مراکز پاداش در مغز را به تولید مقدار بیشتری از مواد شیمیایی وادار می کند. اینها شامل دوپامین است که با لذت و برجستگی انگیزشی همراه است. بنابراین، فرد مورد نظر شروع به احساس ناچاری می کند که این رفتار را بیشتر تکرار کند تا آن احساسات لذت بخش را احساس کند. به طور مشابه، عدم درگیر شدن در رفتار مورد نظر باعث کمبود مواد شیمیایی مرتبط با پاداش در مغز می شود و باعث ایجاد احساسات و احساسات ناخوشایند می شود که فرد با بازگشت به آن رفتار، انگیزه تلاش برای از بین بردن آنها را احساس می کند.

مثل سایر مواد افیونی، استفاده از فنتانیل نیز می تواند باعث وابستگی فیزیکی شود. وابستگی با اعتیاد مرتبط است و اغلب با آن ترکیب می شود یا با آن اشتباه گرفته می شود. این وضعیتی است که در آن سیستم فردی که یک ماده خاص را به طور منظم مصرف می کند در طول زمان به وجود آن ماده عادت می کند و متعاقباً برای عملکرد طبیعی به آن تکیه می کند. هنگامی که این ماده به طور ناگهانی از سیستم خارج می شود، مغز و بدن فرد مبتلا ممکن است شروع به عملکرد غیر طبیعی کند. این ممکن است اتفاق بیفتد، برای مثال، اگر یک فرد وابسته به فنتانیل به طور ناگهانی مصرف دارو را متوقف کند. هر یک از انبوهی از علائم ناخوشایند و بالقوه خطرناک (که در مجموع به عنوان سندرم ترک شناخته می‌شوند) می‌تواند تا زمانی که سیستم خود را با عدم وجود طولانی‌مدت ماده سازگار کند، ظاهر شود. ، و دوباره عادی می شود (به هموستاز می رسد).

راه‌ های مختلفی وجود دارد که فردی که این دارو را مصرف می‌کند ممکن است به اعتیاد به فنتانیل ادامه دهد. به عنوان مثال، ممکن است ابتدا در یک محیط پزشکی به آنها فنتانیل داده شود، و به طور مکرر و به اندازه کافی برای معتاد شدن به آنها ارائه شود، و آنها را وادار به ادامه یافتن فنتانیل و مصرف آن پس از پایان درمان کند. برخی دیگر ممکن است شروع به استفاده تفریحی از فنتانیل کنند و به سرعت معتاد و وابسته شوند. برخی دیگر هنوز ممکن است با مصرف مواد افیونی دیگر شروع کنند، تحمل نسبت به آنها ایجاد کنند و به دلیل قدرت بیشتر فنتانیل به سمت فنتانیل بروند.

تحمل زمانی است که فردی که ماده ای را مصرف می کند در طول زمان به دوز خاصی عادت می کند. همانطور که سیستم آنها با تجربه منظم دوز سازگار می شود، اثرات آن کمتر و کمتر مشخص می شود، بنابراین آنها را به مصرف دوزهای بزرگتر و بزرگتر سوق می دهد تا اثرات مطلوب قبلی را احساس کنند.

بیشتر بخوانید: اصولی ترین راه ترک اعتیاد در خانه

چرا فنتانیل اعتیاد آور است؟

فنتانیل به دو دلیل اصلی بسیار اعتیاد آور است. اولاً، قدرت فوق العاده آن در مقایسه با اکثر مواد افیونی دیگر (که در مقایسه با اکثر مواد تفریحی دیگر، داروهای بسیار «قوی» و «سخت» در نظر گرفته می شوند) به این معنی است که فنتانیل «بالا» که می تواند در مصرف کنندگان تولید کند، معمولاً بسیار شدید و لذت بخش است. بنابراین، بسیار “پاداش” به معنای ایجاد تعامل مکرر است. مواد مخدر تفریحی مصرف کنندگانی که به دنبال آن نوع خاص از سرخوشی و آرامبخش بالا هستند ممکن است گرایش به فنتانیل علیرغم آگاهی از خطرات آن به دلیل شدت محض تجربه، که ممکن است سایر مواد افیونی حتی هروئین را در مقایسه با شدت بسیار کمتر کند.

اثرات فارماکولوژیک فنتانیل - روان درمانی در تهران - کلینیک ترک مواد مخدر - ترک اعتیاد - درمان اعتیاد - شماره تماس : 09353242647 - 02632242647

ثانیاً، فنتانیل همچنین دارای وابستگی فیزیکی بسیار بالایی است: وابستگی می تواند بسیار سریع ایجاد شود. مصرف کنندگانی که ممکن است فقط در چند مورد متوالی فنتانیل را آزمایش کنند ممکن است متوجه شوند که قبلاً وابسته شده اند و برای جلوگیری از ترک به مصرف دارو نیاز دارند.

علل اعتیاد به فنتانیل

اگرچه بسیاری از جنبه های اعتیاد به خوبی درک شده است، هنوز کاملاً مشخص نیست که دقیقاً چه چیزی باعث ایجاد آن در یک فرد می شود، در حالی که فرد دیگری در شرایط بسیار مشابه ممکن است به اعتیاد مبتلا نشود. مشخص است که هم عوامل محیطی و هم عوامل ژنتیکی نقش دارند. اساساً، هر چه فرد فنتانیل بیشتری مصرف کند، و هرچه دفعات بیشتری آن را مصرف کند، احتمال معتاد شدن او بیشتر می‌شود. از سوی دیگر، کسی که هرگز فنتانیل مصرف نمی کند، بدیهی است که هرگز به فنتانیل اعتیاد پیدا نمی کند.

بیشتر بخوانید: ویژگ های مشاوره ترک اعتیاد

ژنتیک

ژنتیک عامل بسیار مهمی در ایجاد اعتیاد است. سابقه خانوادگی سوء مصرف مواد و اعتیاد یکی از شاخص های اصلی است. که یک فرد خودش به اعتیاد به فنتانیل ادامه خواهد داد، به طور مشابه، سابقه خانوادگی ذهنی. اختلالات سلامتی. تصور می شود که فاکتور رونویسی ژن DeltaFosB و به ویژه بیان بیش از حد آن در بخشی از مغز که به نام هسته accumbens شناخته می شود، یک جزء حیاتی است. در اعتیاد به مواد مخدر. تحقیقات در مورد اهمیت دقیق DeltaFosB و اینکه چگونه ممکن است در درمان اعتیاد به آن پرداخته شود، ادامه دارد. سایر عوامل ژنتیکی مؤثر بر احتمال اعتیاد به فنتانیل عبارتند از: سرعت متابولیسم بدن مواد افیونی و وجود هر گونه بیماری ارثی که باعث درد مزمن می شود.

اثرات فارماکولوژیک فنتانیل - روان درمانی در تهران - کلینیک ترک مواد مخدر - ترک اعتیاد - درمان اعتیاد - شماره تماس : 09353242647 - 02632242647

بیشتر بخوانید: ترک اعتیاد فوری

عوامل اجتماعی و محیطی

عوامل خطرزای محیطی و اجتماعی برای اعتیاد به فنتانیل عبارتند از: تجربه ترومای دوران کودکی. ناشی از یک زمینه اجتماعی-اقتصادی پایین؛ تجربه استرس قابل توجه و چالش های زندگی؛ ارتباط با گروه همسالان که در آنها سوء مصرف مواد (به ویژه فنتانیل یا سایر مواد افیونی) رایج است. دسترسی آسان به فنتانیل؛ داشتن شریکی که از فنتانیل استفاده می کند و معتاد است. داشتن سابقه سوء مصرف مواد (به ویژه سوء مصرف مواد افیونی)؛ داشتن سابقه کیفری (به ویژه شامل حبس)؛ و از آسیب یا بیماری رنج می برید که باعث درد مزمن می شود و نیاز به تجویز مکرر بی دردی قوی دارد.

عوامل شخصیتی و روانی

خطر اعتیاد به فنتانیل در افرادی که از اعتماد به نفس پایین رنج می برند، به طور منظم رفتارهای پرخطر دارند، از یک یا چند ذهنی)، درونگرا و گوشه گیر هستند، جاه طلبی یا هدفمندی قوی احساس نمی کنند، و تمایل شدیدی برای جا افتادن احساس نمی کنند.

بیشتر بخوانید: مراحل اعتیاد

کلینیک تخصصی ترک اعتیاد و درمان اعتیاد به روش سم زدایی و روان درمانی و ترک مواد مخدر در کرج و تهران

کلینیک تخصصی ترک اعتیاد اکسیر پاکی و درمان و ترک اعتیاد در کرج و تهران زیر نظر مستقیم پزشک متخصص و با روش های کاملا علمی مطابق با سم زدایی و روان درمانی وسوسه میباشد و همچنین دارای روش درمانی اختصاصی ویژه ی هر بیمار با بیش از 25 سال سابقه درخشان فعالیت در استان البرز میباشد و مفتخر است که با تکیه بر روش های کاملا علمی و بدون کمترین احساس درد و خماری و تنها ظرف 3 روز تا یک هفته، اقدام به ترک انواع مخدر و داروهای اعتیاد آور می نماید. جهت هرگونه مشاوره درباره ترک اعتیاد و درمان اعتیاد به روش سم زدایی و روان درمانی و ترک مواد مخدر در کرج و تهران میتوانید با کارشناسان مرکز ترک اعتیاد اکسیر پاکی تماس بگیرید

شماره تماس کلینیک ترک اعتیاد و مواد مخدر در کرج : 02632242647

شماره همراه : 09353242647

آدرس کلینیک تخصصی ترک اعتیاد ترک اکسیر پاکی : کرج.خیابان مظاهری به سمت میدان شهدا, جنب قنادی گلستان , نبش کوچه احمدی –

ترک مواد مخدر  و سم زدایی در تهران  – روان درمانی – روان درمانی در کرج – کلینیک ترک مواد مخدر 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *