در این مطلب از سایت کلینیک ترک اعتیاد اکسیر پاکی تصمیم داریم برای شما سم زدایی در ترک اعتیاد را توضیح دهیم. جهت هرگونه مشاوره درباره ترک اعتیاد و درمان اعتیاد به روش سم زدایی و روان درمانی و ترک مواد مخدر در کرج و تهران میتوانید با کارشناسان کلینیک تخصصی ترک اعتیاد تماس بگیرید.

سم زدایی در ترک اعتیاد

سم زدایی بدن از مواد مخدر به مجموعه‌ای از شیوه ها و فرآیندهایی می گویند که به اشخاص کمک می نماید مواد مخدر مصرفی را از بدن خود تخلیه نمایند و به سلامتی و شرایط بهتری بازگردند.

این فرآیند امکان دارد زمانبر و سخت باشد، ولی برای اشخاصی که به مواد مخدر اعتیاد داشته اند و قصد دارند از اعتیاد خود بهبود پیدا کنند، خیلی مهم می باشد.

شیوه ها و مرحله های سم زدایی بدن قادر است به شرایط و احتیاج های هر شخص متفاوت باشد و با توجه به نوع ماده مخدر مصرف گردیده، مقدار و مدت مصرف، و خصوصیات بدنی هر شخص دارد.

این فرآیند امکان دارد تحت نظر متخصصان بهداشتی و روانشناسی انجام گیرد.

اعتیاد به مواد مخدر یک نوع بیماری پیچیده می باشد که نه تنها بر جسم شخص اثر می‌ گذارد، بلکه بر روان و رابطه های اجتماعی او هم اثر می‌ گذارد. سم‌ زدایی نخستین گام در مسیر بهبودی می باشد و به بدن کمک می‌ نماید تا از شر اثرات مخرب مواد مخدر خلاص گردد.

این فرایند می بایست تحت نظر پزشک و در فضایی کنترل گردیده انجام گیرد تا ایمنی شخص تضمین گردد.

اعتیاد به مواد مخدر قادر است به عنوان یک چرخه ی معیوب شناختی، رفتاری و فیزیولوژیک تعریف گردد که شخص را در دام خود گرفتار می‌ نماید. مواد مخدر توانایی ایجاد تغییر در ساختار و کارکرد مغز را دارند، که قادر است به تغییرهای همیشگی منجر گردد.

سم‌ زدایی یکی از حائز اهمیت ترین قدم هایی می باشد که شخص می بایست برای برگرداندن توانایی های طبیعی بدن خود و کم کردن وابستگی به مواد مخدر انجام بدهد.

بیشتر بخوانید: ترک مصرف مواد مخدر در تهران

حائز اهمیت ترین مرحله های سم زدایی از مواد مخدر شامل موارد زیر می گردد:

سم‌ زدایی به وسیله پزشک به طور معمول در سه مرحله انجام می‌ گیرد: ارزیابی، استابیلیزاسیون، و آماده‌ کردن برای درمان. در مرحله ی ارزیابی، پزشک سابقه ی مصرف مواد مخدر شخص را بررسی می نماید و شرایط فیزیکی و روانی او را ارزیابی می‌ نماید.

استابیلیزاسیون حاوی کم شدن علائم ترک و امکان دارد شامل دادن دارو باشد. آماده‌ کردن برای درمان بعدی به شخص کمک می نماید تا برای مرحله های بعدی بهبودی آماده گردد.

بقیه ی مرحله ها شامل:

  1. تصمیم‌ گیری: نخستین مرحله برای سم زدایی، تصمیم‌ گرفتن شخص برای رها نمودن اعتیاد می باشد. این تصمیم می بایست به صورت جدی و متعهدانه اتخاذ گردد.
  2. حمایت و کمک تخصصی: ترک اعتیاد به مواد مخدر امکان دراد احتیاج به حمایت کردن خانواده، دوستان یا حتی پزشکان متخصص داشته باشد. این اشخاص قادر هستند اطلاعات و راهنمایی‌ های موردنیاز را در این مسیر به شخص ارائه کنند.
  3. کم کردن تدریجی: در برخی موارد، ترک مواد مخدر به شکل ناگهانی امکان دارد خطرناک باشد. بعضی از اشخاص امکان دارد اعتیاد فیزیکی داشته باشند و کم شدن تدریجی مصرف مواد مخدر تحت نظر متخصص قادر است به آن ها کمک کند.
  4. خودمراقبتی و تغذیه ی متناسب: حفظ کردن سلامتی فیزیکی اهمیت بسیار زیادی دارد. خواب کافی، تغذیه گوناگون و سالم، و ورزش مرتب بهبود فرآیند سم زدایی را آسان می نماید.
  5. روان‌ درمانی: مشاوره و روان‌درمانی قادر است به شخص کمک نماید با فشارها و اضطراب های احتمالی در طی فرآیند سم زدایی مواجه گردد و راه‌ های تاثیرگذار برای کنترل اشتیاق و اعتیاد را آموزش ببیند.
  6. پشتیبانی اجتماعی: حاضر شدن در گروه‌های حمایتی مربوط به سم زدایی و اعتیاد قادر است به شخص قوت داده و از حس تنهایی پیشگیری نماید.

بیشتر بخوانید: ترک الکل در تهران

مواد مخدر و تاثیرات جانبی آن

اثرات سمومیت مواد مخدر بر سلامتی اشخاص قادر است خیلی گسترده و خطرناک باشد. در زیر، تعدادی از این اثرات را مورد بررسی قرار می دهیم:

اثرات فیزیکی:

ضرر به اعضا و سیستم‌ های بدن: مصرف کردن مواد مخدر امکان دارد سبب صدمه به اعضای گوناگون بدن گردد، از قبیل کبد، قلب، ریه‌ ها و مغز.

کم شدن میزان سیستم ایمنی: مواد مخدر امکان دراد سبب کم شدن سیستم ایمنی بدن گردیده و اشخاص را در معرض بیماری‌ ها و عفونت‌ ها قرار بدهد.

اثرات روانی:

اختلال های شناختی: مصرف مواد مخدر قادر است سبب اختلال های شناختی گردد، از قبیل مشکل های حافظه، تمرکز و تصمیم‌ گیری.

اختلال های عاطفی: مصرف مواد مخدر امکان دارد سبب تغییرهای عاطفی شدید گردد، از قبیل افسردگی، اضطراب، و اختلال های خواب.

اثرات اجتماعی:

خسارت به رابطه های فردی: اعتیاد به مواد مخدر قادر است به خسارت رابطه های خانوادگی، دوستانه و حرفه‌ ای منجر گردد.

بالا رفتن میزان خطرات اجتماعی: مصرف کردن مواد مخدر امکان دراد سبب افزایش خطرهای اجتماعی مثل جرم و جنایت، بیکاری و بی‌ خانمانی گردد.

اثرات اقتصادی:

هزینه‌ های درمان و بهبودی: درمان اشخاص مبتلا به اعتیاد به مواد مخدر هزینه‌ های بسیاری خواهد داشت که به طور معمول بر عهده جامعه قرار خواهد گرفت.

کم شدن بهره‌ وری و استحکام اقتصادی: اعتیاد به مواد مخدر قادر است به کم شدن بهره‌ وری و افت استحکام اقتصادی شخص و جامعه منجر گردد.

بیشتر بخوانید: اثرات مواد مخدر بر مغز انسان

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *