عدم وابستگی دارویی بعد از ترک اعتیاد

در این مطلب از سایت کلینیک ترک اعتیاد اکسیر پاکی تصمیم داریم برای شما عدم وابستگی دارویی بعد از ترک اعتیاد را توضیح دهیم. جهت هرگونه مشاوره درباره ترک اعتیاد و درمان اعتیاد به روش سم زدایی و روان درمانی و ترک مواد مخدر در کرج و تهران میتوانید با کارشناسان کلینیک تخصصی ترک اعتیاد تماس بگیرید.

عدم وابستگی دارویی بعد از ترک اعتیاد

زمانی که به هر چیزی علاقه بیش از اندازه  وشدید داشته باشیم به حدی که رهایی از آن برای ما سخت و دشوار  باشد، به وابستگی به آن دچار شده ایم. این وابستگی در حالتی که شدید شود، به اعتیاد نیز تبدیل خواهد شد.

هنگامی که از اعتیاد صحبت می کنیم، این تصور در ذهن همه  افراد پیش می آید که حتما منظور ما، اعتیاد به انواع مواد مخدر است اما آیا می دانید یک رفتار شما نیز ممکن است به اعتیاد تبدیل شود؟

منظور از وابستگی و اعتیاد چه می باشد؟

فرم بسیار شایع از وابستگی و اعتیاد، در استفاده از انواع مواد مخدر و مشروبات الکلی دیده می شود. کسی که به مصرف این مواد روی بیاورد، در طی زمان به حدی به آن ها وابسته می شود که ترک کردن و یا حتی کاهش میزان مصرف آن ، برایش کاملا امکان پذیر نخواهد بود.

حتی فرد به مرحله ای خواهد رسید که مجبور است تعداد دفعات و میزان  مصرف را بیشتر از قبل کند تا بدن، به حالت ارضا برسد. ولی حالا این سوال ایجاد می شود که این وابستگی و اعتیاد به این مواد چطور اتفاق می افتد؟

مغز ما دارای سیستم پاداش دهی است به این مفهوم که مغز، انسان را تشویق می کند تا اموری را انجام دهد که به ادامه حیات کمک می کند. این پاداش دهی، از طریق ترشح دوپامین انجام می گیرد.

این ماده، مهمترین پیام رسان در مغز شناخته شده است که نقش بسیار اساسی در انگیزه، حافظه و حرکات های بدن دارد. اکنون تصور کنید شما از مشروبات الکلی و مواد مخدر نیز  استفاده می کنید. در واقع با این کار در حال فریب دادن مغز خود می باشید که باعث افزایش بیشتر از اندازه دوپامین در بدن می شود.

دوپامین اگر به اندازه طبیعی و استاندارد باشد، به شما انگیزه می دهد و اگر دوز آن از حالت نرمال نیز خارج شده و زیاد گردد، حس مستی و سر خوشی موقت ایجاد می کند. از این به بعد، بدن به وجود مقدار زیاد دوپامین عادت کرده و اگر به این مقدار در دوزهای بعد تامین نگردد، فرد کلافه و افسرده خواهد شد. از همین زمان اعتیاد و وابستگی شروع می گردد.

بیشتر بخوانید:برنامه ۱۲ قدم ترک اعتیاد

علائم بیماری وابستگی و اعتیاد

چگونه می توان متوجه شد که شخصی به وابستگی و اعتیاد مبتلا شده است یا خیر؟

کافی است کمی به رفتارهای فردی خود دقت کنید:

  • ابتدا از نظر روحی، این مورد را کاملا بررسی می کنیم. شخص معتاد و وابسته در حالتی که قادر نباشد میل خود را برطرف نماید، حس کلافگی داشته و عصبی هم خواهد گردید. هر لحظه که پیش می رود، این حس عصبانیت بیشتر شده و ممکن است سبب خسارت به وسایل خانه و حتی دعوا و درگیری نیز شود.
  • اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی، درد در بدن را  نیز به دنبال دارد. به این معنا که عدم مصرف این مواد، سبب به درد می شود.
  • جالب می باشد بدانید که شخص متوجه اعتیاد خود می شود و مایل است هر چه سریع تر از این وابستگی و اعتیاد هم رها گردد ولی متاسفانه قادر به انجام دادن آن نمی باشد زیرا احتیاج بدن به دوپامین می بایست به خوبی تامین گردد.
  • فرد تا زمانی که میل بدن را تامین نکند، دست به رفتارهای نادرست  و اشتباه می زند. او متوجه خطای خودش می شود اما کنترلی بر روی رفتارهای خودش نخواهد داشت. در این زمان نیز بهتر است از آن شخص دوری کرده و یا در صورتی که توانایی دارید، او را به روش درست مدیریت و مهار نمایید.

مراحل درمان وابستگی و اعتیاد:

درمان این مشکل ها می بایست جدی گرفته شود و به گونه ای که کامل پیش برود. دقت کنید که اگر در میانه راه درمان را رها کنید، شرایط فرد نیز بدتر از قبل خواهد شد. درمان وابستگی و اعتیاد در سه مرحله کلی انجام می گیرد که آن ها را با هم برسی میکنیم:

  • سمیت زدایی در بدن:

در مواردی که وابستگی به علت استفاده از مواد مخدر و مواد الکلی انجام گرفته باشد، در آغاز لازم است پاکسازی بدن نیز  انجام گیرد. دقت کنید که به هیچ عنوان نباید سر خود و بدون نظارت پزشک دست به این نوع اقدام ها نزنید.

عمل سمیت زدایی از نظر روانی نیز بسیار زجرآور است. لذا می بایست از یک شخص متخصص کمک بخواهید تا در طی درمان، وضعیت روانی شخص را هم مدام کنترل نماید. در این مسیر، از داروهای متفاوتی  استفاده می شود که بسته به نوع وابستگی و شرایط شخص، نیز تجویز خواهد شد.

بیشتر بخوانید:سندروم ترک الکل

  • پیشگیری از بازگشت بیماری:

به جرات می توان گفت سخت ترین مرحله درمان وابستگی و اعتیاد در این است که شخص دوباره دچار وابستگی نشود. به این مفهوم که به سراغ استفاده از مواد مخدر نرود. به عبارت دیگر نیز توانایی شما برای خویشتن داری در عدم مصرف مواد را ، موفقیت درمان را به خوبی تضمین می کند.

اطرافیان فرد می بایست در رفتارهای خود خیلی دقت نمایند که هر نوع بدرفتاری، تشنج، عصبانیت و… زمینه را جهت آغاز دوباره ی مصرف مواد مخدر را فراهم خواهند نمود.

  • دارو درمانی:

به هر حال وابستگی و اعتیاد نوعی اختلال و مشکل است که باید طبق روش ها خاص نیز، به خوبی درمان شود. در این مسیر بسته به نوع مرحله درمان، دارو درمانی مورد استفاده قرار می گیرند.

بعد از سمیت زدایی و پاکسازی بدن از مواد مخدر، اکنون در مرحله پیشگیری از بروز انواع مجدد اعتیاد، لازم است فرد داروهایی را تحت نظر متخصص مصرف کند که هم از نظر جسمی سبب به تقویت قوا شده و هم از نظر روانی، شرایط مناسبی را برای فرد ایجاد خواهد کرد.

کلینیک تخصصی ترک اعتیاد و درمان اعتیاد در کرج به روش سم زدایی و روان درمانی و ترک مواد مخدر در کرج و تهران -سم زدایی در کرج،کلینیک ترک اعتیاد در کرج

کلینیک تخصصی ترک اعتیاد اکسیر پاکی و درمان و ترک اعتیاد در کرج و تهران زیر نظر مستقیم پزشک متخصص و با روش های کاملا علمی مطابق با سم زدایی و روان درمانی وسوسه میباشد

و همچنین دارای روش درمانی اختصاصی ویژه ی هر بیمار با بیش از 25 سال سابقه درخشان فعالیت در استان البرز میباشد

و مفتخر است که با تکیه بر روش های کاملا علمی و بدون کمترین احساس درد و خماری و تنها ظرف 3 روز تا یک هفته، اقدام به ترک انواع مخدر و داروهای اعتیاد آور می نماید.

جهت هرگونه مشاوره درباره ترک اعتیاد و درمان اعتیاد به روش سم زدایی و روان درمانی و ترک مواد مخدر در کرج و تهران میتوانید با کارشناسان مرکز ترک اعتیاد اکسیر پاکی تماس بگیرید

شماره تماس کلینیک ترک اعتیاد و مواد مخدر در کرج : 02632242647

شماره همراه : 09353242647

آدرس کلینیک تخصصی ترک اعتیاد ترک اکسیر پاکی : کرج.خیابان مظاهری به سمت میدان شهدا, جنب قنادی گلستان , نبش کوچه احمدی –

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *